Ríbezľový koláč

Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami

Autor receptu: valina

Chutný koláč ku káve alebo k čaju.

35
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka primiešame kryštálový cukor, rozdrobené droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Medzi tým si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a necháme ho ešte 10-15 minút kysnúť.
  2. Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a citrónového pudingu v prášku uvaríme puding, necháme trochu vychladnúť. Pridáme vajíčko, tvaroh a poriadne premiešame.
  3. Tvarohovú plnku lyžičkou kladieme na cesto. Medzi tieto kopčeky dáme ríbezle premiešané s cukrom.
  4. Z masla, kryštálového cukru a krupice si pripravíme mrveničku, ktorou koláč posypeme. Nakoniec ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 °C 30 min.