Ríbezľový koláč
Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami
Autor receptu: valina
Chutný koláč ku káve alebo k čaju.
35 porcií |
100 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka primiešame kryštálový cukor, rozdrobené droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Medzi tým si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a necháme ho ešte 10-15 minút kysnúť.
- Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a citrónového pudingu v prášku uvaríme puding, necháme trochu vychladnúť. Pridáme vajíčko, tvaroh a poriadne premiešame.
- Tvarohovú plnku lyžičkou kladieme na cesto. Medzi tieto kopčeky dáme ríbezle premiešané s cukrom.
- Z masla, kryštálového cukru a krupice si pripravíme mrveničku, ktorou koláč posypeme. Nakoniec ešte posypeme škoricovým cukrom.
Pečieme pri teplote 200 °C 30 min.