Kysnutý koláč s pudingom a jahodami

Autor receptu: pepator

tento recept som nasla u jednej kocky a skusila som ho urobit a je naozaj uzasny

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. najprv si urobime kvasok klasicky a vsetky prisady na cesto zmiesame spolu medzi tym ako nam kysne cesto urobime si puding s 5dl smotany na slahanie a 4dlmlieka 8pl cukru a urobime husty puding ak mame cesto vykysnute dame ho na plech ak nevykysne uplne nevadi v rure dokysne dostatocne na cesto vylejeme puding a dame to trubi na 200st na 20 min potom vybereme a poukladame jahody na husto posypememe vanilovym cukrom a opat sup do trubi a peceme este 15 min verim ze si pochutite
  2. neskor ma aj napadlo ze pre tento kolac by bol vhodny aj iny korpus napriklad piskotovy lebo neskor toto kysnute cesto troska stvrdne takze ak niekoho napadne nejaky dobry korpus piiiisssste