Kysnuté slané pečivo
Kysnuté trojuholníky plnené šunkou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemné cesto z acidofilného mlieka. Slaná pochúťka na posedenie, desiatu, olovrant.
50 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do väčšej misy preosejeme múku, rozdrobíme droždie (nerobíme kvások). Pridáme trocha ohriate acidofilné mlieko, cukor, soľ, olej.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Medzitým si nakrájame šunku a syr nastrúhame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Rozdelíme na tri rovnaké bochníky. Každý rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme šunkou a syrom.
- Zrolujeme.
- Nakrájame na trojuholníky, viď foto. Plech vymastíme maslom a preložíme pripravené trojuholníky.
- Cesto môžeme namiesto maslom natrieť kečupom a ochutiť pizza korením, bazalkou, oreganom...
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 - 25 do zlatista.
- Po upečení ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom. Dobrú chuť.