Kysnuté slané pečivo

Kysnuté trojuholníky plnené šunkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemné cesto z acidofilného mlieka. Slaná pochúťka na posedenie, desiatu, olovrant.

50 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do väčšej misy preosejeme múku, rozdrobíme droždie (nerobíme kvások). Pridáme trocha ohriate acidofilné mlieko, cukor, soľ, olej.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Medzitým si nakrájame šunku a syr nastrúhame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Rozdelíme na tri rovnaké bochníky. Každý rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme šunkou a syrom.
  6. Zrolujeme.
  7. Nakrájame na trojuholníky, viď foto. Plech vymastíme maslom a preložíme pripravené trojuholníky.
  8. Cesto môžeme namiesto maslom natrieť kečupom a ochutiť pizza korením, bazalkou, oreganom...
  9. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 - 25 do zlatista.
  10. Po upečení ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom. Dobrú chuť.