Kysnuté kornútky plnené šalátom z čínskej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: bambulkaaa
Dnes som robila pre dcéru prvý krát tieto kysnuté kornútky ktoré som našla na internete
keď som si hľadala nejaký recept a tak sa mi veľmi páčili že som si povedala raz ich
určite vyskúšam a tak sú tu podľa mňa sú na Silvestra super na pohostenie pre návštevu
a domácich ;)
Postup
- Dufam že nebude vadiť no nestihla som pofotiť postup pri zarábaní cesta lebo som to robila dnes a to dosť narýchlo. Múku a detskú krupicu si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misky kde si budeme miesiť cesto. Do väčšej rajničky si dáme mlieko a vodu. Dáme si to mierne zohriať nesmie to byť horuce, pridáme 2pl oleja, kr.cukor, soľ premiešame pridáme rozšlahané celé vajíčko a dva hrnčeky múky. Vymiešame a masu vlejeme do múky pridáme sušené droždie a ďalšie 2 pl oleja a poriadne premiesime ako pri klasickom kysnutom ceste. Vrch cesta si potrieme poslednou 1pl oleja cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Zatiaľ si urobíme papierové kornútky (kužele)z tvrdého papiera obalíme ich alobalom, aby nebolo vidno nikde papier. Ja som mala rozmer papiera 25x20 no môžu byť aj menšie.
- Vykysnuté cesto si na doske znova premiesime a rozdelíme si ho na 8 kusov. Z každého kúsku si vytvarujeme šúlok ako keď robíme vianočku už pri pletení vrkoča. ( foto dám až na koniec lebo to foto nie je moje stiahla som tie dva obrázky z internetu lebo ja som ten postup nepofotila no lepšie sa Vám pochopí postup tak som Vám ho stiahla) Šúlok cesta si začneme rolovať od spodnej časti kornútka a postupujeme ku vrchu. Takto pripravené kornútky si uložíme na plech s pečiacim papierom na jeden plech si ich dáme najviac 4 ks lebo pri pečení sa nám zväčšia. Na plechu si ich ešte necháme 10-15 minút nadkysnúť.
- Rozšľaháme si 1 celé vajíčko pridáme 1 pl mlieka a osolíme. Týmto potrieme vrch kornútkov a posypeme sézamovými semiačkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút keď je vrch do zlatova tak máme upečené treba si to sledovať v priebehu pečenia aby nám neprihoreli. Vyberieme z rúry a ešte za tepla vytiahneme opatrne kornútky z cesta a dáme si kysnuté kornútky vychladnúť.
- Polovicu kapusty si nakrájame na tenké recance, syr si nastrúhame na hrubo, šunku nakrájame na rezance, vajíčka si pretlačíme ako na klasický šalát a ak budete dávať ja som nedala tak cibuľku si nakrájame na malé kúsky všetko si to dáme do väčšej misky pridáme aj kukuricu bez vody tú vylejeme a všetko si to premiešame. Osolíme, okoreníme a ešte premiešame. Do tatárskej omáčky si zamiešame približne 1-2 pl pr.cukru dáme ju do misky k zelenine pridáme aj biely jogurt a spolu poriadne premiešame a vložíme do chladničky. Je lepšie urobiť si ho deň vopred aby sa nám spojili chute no ak nie je čas to nevadí fajnový je aj tak ;)
- Keď máme šalát hotový tak si naplníme pl upečené kornútky šalátom ak Vám ostali listy z kapusty tak ich môžete použiť tak ako ja. No a už mi neostáva Vám popriať dobrú chuť :) A na záver Vám všetkým prajem krásneho Silvestra a nech máte Nový rok 2015 omnoho šťastnejší, krajší, zdravší a úspešnejší ;) Prajem Vám šťastný Nový rok 2015 :)
- A tu je ešte foto ktoré som stiahla pre Vás aby sa Vám ľahšie pochopil postup ešte raz píšem to foto nie je moje stiahla som ho z internetu pre Vás.