Kysnuté koláčiky s pudingom a čučoriedkami

Autor receptu: lucietta

Menšie koláčiky, také akurát do pusy :-)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka (200 ml), trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, soľ, zvyšný cukor, olej a vajíčka dáme do misy. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 40 minút. Z mlieka (500 ml), pudingového prášku, 3 lyžíc cukru uvaríme obvyklým spôsobom puding. Za občasného premiešania vychladíme. Cesto rozvaľkáme, pomocou pomúčenej šálky vykrojíme kruhy, do každého spravíme dnom menšieho pohára jamku, naplníme lyžicou pudingu, pridáme pár kúskov ovocia. Okraje potrieme olejom. Koláčiky dáme na vymastený plech. Necháme trochu podkysnúť. Pečieme vo vopred predohriatej rúre teplote pri 180°C asi 20 minút.