Tvarohové koláče

Kysnuté koláče s tvarohovo-pudingovo-banánovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame maslo s cukrom a vanilkou. Do masla primiešame tvaroh a rozmačkaný zrelý banán. Na obrázku chýba vanilkový cukor a banán.
  2. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
  3. Potom s pudingom spojíme vymiešané maslo s tvarohom a banánom.
  4. Z 50 ml teplého mlieka, ČL cukru a polovice kocky čerstvého droždia necháme nakysnúť kvások. Potom k nemu pridáme pridáme zvyšných 200 ml mlieka, 70 g masla izbovej teploty, cukor, vanilkový cukor, soľ, jeden bielok a nastrúhanú kôru z jedného citróna. Premiešame a postupne zapracovávame obe preosiate múky.
  5. Vypracujeme cesto, necháme ho vykysnúť.
  6. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí. Z každej sformujeme guľku.
  7. Cesto rozvaľkáme, na jednu stranu uložíme plnku. Plnku prekryjeme cestom, okolo plnky dobre stlačíme cesto. Zvyšok cesta narežeme na asi 1 cm široké pásy.
  8. Pásy ukladáme šikmo okolo plnky.
  9. Alebo len cez pásy zrolujeme plnku.
  10. Na plechu vyloženom papierom na pečenie natrieme pečivo rozmiešaným žĺtkom s troškou mlieka.
  11. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, koláče pečieme 20 minút.