Bezlepkové pečivo
Bezlepkové pečivo

Kysnuté cesnakové uzly bez lepku

novalim - fotkanovalim, 30. augusta 2018. Komerčný recept.
Kysnuté cesnakové uzly bez lepku
Foto: novalim

Poznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, Zobraziť celý popisPoznáte to, sú recepty, ktoré raz vyskúšate a potom sa k nim pravidelne vraciate? Pretože fungujú a najmä – sú univerzálne. Nezačnú vás nudiť, pretože si ich zakaždým pripravíte na iný spôsob. Toto univerzálne kysnuté cesto si pripravíte z Novalim zmesi Promix BETA. Pridáte zopár ingrediencií, vymiesite a ďalší postup je už len na vás, my vám dnes ukážeme ako z neho jednoducho pripraviť cesnakové uzly :)))

70 minút
príprava

Suroviny

500 g
350 ml vlažné
1 ks čerstvé
150 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL (alebo xantánová)
1 ks
1 ČL
Na potretie:
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozpustíme 1 ČL cukru a 1 kocku droždia a necháme pri izbovej teplote asi 10 minút podkysnúť, kým sa na povrchu kvásku nespravia bublinky.

  2. 2

    Potom všetky prísady spolu s kváskom dáme do misy a miesime asi 5 minút, kým sa všetky suroviny nespoja do hladkého cesta.

  3. 3

    Vymiesené cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime, vytvarujeme uzly a necháme na plechu pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť. Pečieme na vyšších teplotách (asi 200 stupňov) ideálne v parnom režime (alebo na dno rúry dáme nádobu s vodou) do zlatohneda.

  4. 4

    Po dopečení, ešte za horúca potrieme olivovým olejom, do ktorého sme roztlačili 2 strúčiky cesnaku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

marienka44
Môžeme ich pripraviť aj z bežnej pšeničnej múky? Čo je to guma guarová? Je to nevynutné pridať, lebo to doma nemáme?
novalim
@Marienka44 (31.8.2018 08:01)

Dobry den, tento recept je pripraveny ako bezlepkovy, guarova guma je pripravok, ktory nahradza ciastocne lepok a pridava sa do zmesi, kde sa pouzivaju bezlepkove muky. Ak si chcete tento recept pripravit z klasickej psenicnej muky, odporucame vam, aby ste si pohladali recept na kysnute cesto z psenicnej muky (zvycajne sa pouziva pomer 500 g hl.muky, 250 ml mlieka, 1 kocka drozdia, 1 lyzicka cukru, sol, 1-2 vajicka / vymiesit, nechat vykysnut a potom pokracovat ako v nasom recepte).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia