Kysnuté buchty (fotorecept)

Autor receptu: hajduli

Parádne kysnuté buchty s plnkou, ktorú si môže každý zvoliť podľa seba. Robím ich najmä pre môjho 3-ročného syna, ktorý si skoro stále pýta buchty. A pre neho spravím čokoľvek :)

Postup

  1. Zo všetkých surovín na cesto si vymiesime cesto, ktoré si necháme vykysnúť.
  2. Zatiaľ si očistíme jablká, postrúhame ich, pridáme hrozienka, cukor a škoricu. Vyžmýkame prebytočnú šťavu, aby nám zbytočne nepremáčala cesto. Vykysnuté cesto si rozdelíme asi na tri časti, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a plníme.
  3. Keď sa mi minula jablková plnka, použila som lekvár, inokedy dávam tvarohovú plnku alebo nutellu. Buchty dávam na plech vystlaný papierom na pečenie, nie veľmi na tesno. Na plechu nechám buchty ešte podkysnúť asi 20min. Pred pečením potriem olejom a hurá do rúry na 200°C asi na 20min. Po upečení ich potriem cukrovou vodou a nechám prikryté odpočinúť. U nás doma majú fakt obrovský úspech. Skúste :)