Kysnutá slaná roláda po domácky

Autor receptu: skockostraka

Robil som ho 17.10.12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som ju spravil z kysnutého cesta. Mal som isté varovania, aby som tú náplň nedával takú, ale napriek tomu som ju spravil takú, akej sa možno aj vy možno budete čudovať. Je však dobrá a nerobí to až také suché. Vyskúšajte, uvidíte, ochutnáte. :))))

1
porcia
100 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme kvások z droždia, 1/4 mlieka a cukru. medzi tým vysypeme obi-2 múky do nádoby s kypriacim práškom a poriadne premiešame. Keď sa kvások urobí, vylejeme ho do nádoby s múkou a práškom, pridáme olej a zvyšok mlieka. Pridáme všetky korenia, ale asi 10 g gril. korenia necháme. Zamiešame.
  2. Vypracujeme asi 5 minút, necháme 15 minút kysnúť a potom premiešame znova. Necháme kysnúť 50 min.
  3. Po vykysnutí dáme na dosku a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pridáme slaninu nakrájanú na kocôčky a zemiakové pyré z dopredu uvarených zemiakov. Nasypeme zvyšok gril. korenia
  4. Pekne a opatrne zatočíme, natrieme vajcom, popicháme vidličkou a dáme na plech. Toto môžete robiť aj keď to už máte na plechu.
  5. Pečieme hodinu na 180 stupňov Celsia. Vyberieme a za polhodinku môžeme jesť. Dobrúúúúúúúúúúuúuúúú chuť a na zdravie.