Kyslá kapusta s fazuľou (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Myslím - neskromne, že veľmi podarene nakombinované. Na kvalitnej sójovej omáčke sa neoplatí šetriť. Ak stále bojujete s časom, môžete uvariť viac strukovín naraz, nadávkovať do vrecúšok a zamraziť.

Postup

  1. Fazuľu namočíme deň vopred. Potom ju uvaríme s bobkovým listom a novým korením - najrýchlejšie v tlakovom hrnci. Scedíme a vývar môžeme neskôr použiť do polievky.
  2. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme červenú papriku sladkú a kratučko opražíme. Pridáme kyslú kapustu a fazuľu, môžeme trochu podliať vodou alebo vývarom z fazule. 5 minút podusíme.
  3. Pridáme sójovú omáčku tamari a kokosovú smotanu. Varíme ešte asi 5 - 10 minút, kým sa chute nespoja.