Kyslá kapusta s fazuľou (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Myslím - neskromne, že veľmi podarene nakombinované. Na kvalitnej sójovej omáčke sa neoplatí šetriť. Ak stále bojujete s časom, môžete uvariť viac strukovín naraz, nadávkovať do vrecúšok a zamraziť.
Postup
- Fazuľu namočíme deň vopred. Potom ju uvaríme s bobkovým listom a novým korením - najrýchlejšie v tlakovom hrnci. Scedíme a vývar môžeme neskôr použiť do polievky.
- Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme červenú papriku sladkú a kratučko opražíme. Pridáme kyslú kapustu a fazuľu, môžeme trochu podliať vodou alebo vývarom z fazule. 5 minút podusíme.
- Pridáme sójovú omáčku tamari a kokosovú smotanu. Varíme ešte asi 5 - 10 minút, kým sa chute nespoja.