Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu

sadell - fotkasadell, 9. decembra 2012
Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Foto: sadell

Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou neupravený recept sa nachádza v knihe "Všetko o čínskej Zobraziť celý popisTáto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou neupravený recept sa nachádza v knihe "Všetko o čínskej kuchyni".

5
porcií

Suroviny

100 g
2 ks
15 g
3 ks
30 g
50 g
1 KL
1 l
2 PL (chladná)
2 PL
1 PL
0,5 KL
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Huby zalejeme teplou vodou a necháme ich asi 10 minút zmäknúť.

  2. 2

    Medzitým si v miske ušľaháme 1 vajce s 15 g kukuričného škrobu. Do zmesi pridáme na malé kocky nakrájané tofu, trochu to osolíme, pomiešame a necháme postáť. Ďalej si pripravíme pór. Očistíme ho a pokrájame na drobno. Po 10 minútach vyberieme huby z vody a pokrájame ich na malé kúsky.

  3. 3

    Vo woku rozpálime olej, vložíme naň tofu a vyprážame do zlatista. Po vypražení tofu vyberieme, v prípade potreby dolejeme olej a krátko opražíme huby, do ktorých pred koncom pridáme sójovú omáčku.

  4. 4

    K hubám prilejeme vývar, ktorý by pred priliatím nemal byť úplne dosolený, pretože na začiatku solíme tofu a sójová omáčka je tiež slaná. Vývar privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozmiešaný škrob s vodou a necháme ho povariť asi 2 minúty, kým polievka nezhustne. Pridáme tofu a po prevarení dochutíme soľou ak je potrebné.

  5. 5

    Do vedľajšej misy dáme ocot, korenie, sezamový olej, pór a 1 vajce. Všetko dôkladne premiešame. Zmes pridáme do vývaru a hneď odložíme z ohňa. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

nonna
Vyzerá interesantno.....pór mám veľmi rada, opražené tofu získa chuť. Ocot by som dala asi balzamikový alebo vínny, klasický 8%ný je dosť drsný. Ukladám do KK.
sadell
@nonna V original recepte bol ryzovy a len 1 PL ale my mame radi kysle... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia