Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše líca vyzerajú škrečkovsky. :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme suroviny.
  2. Na cesnakovom oleji dáme v hrnci oprážať na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a mrkvu. Oprážame 3 minúty.
  3. Potom do hrnca pridáme 900ml vody a šošovicu. Prikryjeme pokrievkou a na silnom plameni varíme 8 minút.
  4. Medzitým pripravíme prílohu: vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky a dáme do misky, pridáme 3 nakrájané sušené paradajky, petržlenovú vňať, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Pokvapkáme zmes vlašským olejom a zamiešame.
  5. Keď sa polievka dovarila, pridáme do nej mandľové pyré, 2 sušené paradajky a agávový sirup. Obsah hrnca rozmixujeme.
  6. Potom do polievky pridáme dve lyžice limetkovej šťavy, čierne korenie a premiešame. Podľa chuti i dosolíme, ak treba. Môžeme podávať, posypeme orechovou zmesou.