Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše líca vyzerajú škrečkovsky. :)
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny.
- Na cesnakovom oleji dáme v hrnci oprážať na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a mrkvu. Oprážame 3 minúty.
- Potom do hrnca pridáme 900ml vody a šošovicu. Prikryjeme pokrievkou a na silnom plameni varíme 8 minút.
- Medzitým pripravíme prílohu: vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky a dáme do misky, pridáme 3 nakrájané sušené paradajky, petržlenovú vňať, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Pokvapkáme zmes vlašským olejom a zamiešame.
- Keď sa polievka dovarila, pridáme do nej mandľové pyré, 2 sušené paradajky a agávový sirup. Obsah hrnca rozmixujeme.
- Potom do polievky pridáme dve lyžice limetkovej šťavy, čierne korenie a premiešame. Podľa chuti i dosolíme, ak treba. Môžeme podávať, posypeme orechovou zmesou.