Kyselkavá polievka z červenej šošovice fotorecept

elixir - fotkaelixir, 14. januára 2014
Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept)
Foto: elixir

Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše líca vyzerajú škrečkovsky. :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 ks
1 ks
1 strúčik
5 ks (v oleji)
1 PL
1 ČL
2 PL
 (alebo čerstvá)
 (alebo čerstvé)
3 PL
 (za hrsť)
0,5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme suroviny.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesnakovom oleji dáme v hrnci oprážať na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a mrkvu. Oprážame 3 minúty.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom do hrnca pridáme 900ml vody a šošovicu. Prikryjeme pokrievkou a na silnom plameni varíme 8 minút.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým pripravíme prílohu: vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky a dáme do misky, pridáme 3 nakrájané sušené paradajky, petržlenovú vňať, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Pokvapkáme zmes vlašským olejom a zamiešame.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa polievka dovarila, pridáme do nej mandľové pyré, 2 sušené paradajky a agávový sirup. Obsah hrnca rozmixujeme.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom do polievky pridáme dve lyžice limetkovej šťavy, čierne korenie a premiešame. Podľa chuti i dosolíme, ak treba. Môžeme podávať, posypeme orechovou zmesou.

    Kyselkavá polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
dievca, dievca, varis ako "maly boh",, bojim, ze nam zachvilu odides na nejaky blog :) ,, krasna polievka a aj uzasne chutne vyzera, dakujem ze nas inspirujes
Konečne môžem spotrebovať zásobu červenej šošovice, nemám všetky suroviny, ale základ tam je. Ver , že ju idem hneď spraviť. Už je uložená :-)
Máš krásne prezentované a pritom " jediteľné " recepty :-)
@elixir , červená šošovica je veľmi vďačná. Rada sa budem inšpirovať, akurát rozmýšľam len nad tým agávovým sirupom, čím ho prípadne nahradím. Limetka okyslí, sirup osladí. A teraz si Ťa predstavujem s líčkami škrečka, xi :-) @jerica , páči sa mi, ako sa vieš inšpirovať ;-)
Agáve doma mám, ale ja skôr neviem to mandľové pyré, môžem len nastrúhať mandle ? (ale na fotke vidím, že je to nejaké tekutejšie) A olej z vlašských orechov tiež nemám. Ale dnes by som sa do nej pustila.
@timara napadlo ma, že by to mohlo ísť aj s tyčovým nástavcom na prípravu pyré, vymixovať mleté mandle do pasty, možno ak to pôjde ťažšie, pridať aj málo vody... nebude to zrejme taká úplne hladká pasta, ale mohlo by to stačiť.
@elixir ok skúsim, lebo mandľové pyré som nikde nevidela. Vlastne som ani netušila, že také niečo je :) a s červenou šošovicou budem mať tiež premiéru aj keď som sa na ňu chystala už dávno.
Ahoj @elixir , tak včera konečne prišla rada na tvoju polievku. A bola úžasná! Najskôr to vyzeralo, že nezoženiem čerstvú vňaťku a vynechám tú vrchnú zmes. Ale dobre, že som nakoniec zohnala s tým bola teda polievka už úplne dokonalá. Ďakujem, že si recept našla, uvarila a dala ho tu, inak neviem či by som sa k nemu nejako dostala :)

Pridaj komentár k receptu: