« Naspäť na tento recept

Kváskové bezlepkové bagetky verzia na vytlačenie

Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...

Autor receptu: elisticka

Postup receptu

Večer si urobíme rozkvas tak, že odvážime múku, pridáme kvások a vlažnú vodu a zmiešame. Zakryjeme gumovou pokrievkou a na teplom mieste necháme do druhého dňa (asi 15 hodín).

Na druhy deň k rozkvasu privážime múku a soľ a dáme do robota miesiť asi 5 minút a pri konci nalejeme olej a domixujeme.

Cesto preložíme znova do misky s pokrievkou a ešte asi na 2 hodiny odložíme na teplé miesto.

Na naolejovanú podložku preložíme cesto a umelou stierkou rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice urobíme veľké bagety a 6 malých bagetiek do silikónovej podložky na bagetky.

Zakryjeme fóliou na 1 hodinu. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C asi na 10 minút a potom znížime na 200 °C a dopečieme ešte 35 minút.
Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 5

Upečené dáme na mriežku vychladnúť.
Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 6

Vychladnuté prekrojíme a môžeme degustovať :-) Keď ostanú, dáme do mrazáka... Pred použitím asi 2 hodiny necháme voľne rozmraziť. Dobrú chuť.
Kváskové bezlepkové bagetky  - obrázok 7

Suroviny




60
minút
príprava
45
minút
na 230/200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist