Bezlepkové kváskové bagety
Kváskové bezlepkové bagetky
Autor receptu: elisticka
Piekla som už kváskový chlebík a tak som vyskúšala aj bagetky. Sú výborné...
60 minút príprava |
45 minút na 230/200 °C |
Postup
- Večer si urobíme rozkvas tak, že odvážime múku, pridáme kvások a vlažnú vodu a zmiešame. Zakryjeme gumovou pokrievkou a na teplom mieste necháme do druhého dňa (asi 15 hodín).
- Na druhy deň k rozkvasu privážime múku a soľ a dáme do robota miesiť asi 5 minút a pri konci nalejeme olej a domixujeme.
- Cesto preložíme znova do misky s pokrievkou a ešte asi na 2 hodiny odložíme na teplé miesto.
- Na naolejovanú podložku preložíme cesto a umelou stierkou rozdelíme na polovicu. Z jednej polovice urobíme veľké bagety a 6 malých bagetiek do silikónovej podložky na bagetky.
- Zakryjeme fóliou na 1 hodinu. Potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 °C asi na 10 minút a potom znížime na 200 °C a dopečieme ešte 35 minút.
- Upečené dáme na mriežku vychladnúť.
- Vychladnuté prekrojíme a môžeme degustovať :-) Keď ostanú, dáme do mrazáka... Pred použitím asi 2 hodiny necháme voľne rozmraziť. Dobrú chuť.