syrové fondue
syrové fondue

Kuymak/Kujmak (turecké syrové fondue) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. mája 2022

Výborné syrové jedlo z tureckej kuchyne 👍 Je jednoduché a rýchle na prípravu. Môžete ho pripraviť na raňajky, na večeru, alebo len tak, keď Zobraziť celý popisVýborné syrové jedlo z tureckej kuchyne 👍 Je jednoduché a rýchle na prípravu. Môžete ho pripraviť na raňajky, na večeru, alebo len tak, keď vás chytí hlad. Stačí k nemu len kúsok chleba😉 Vďaka kukuričnej múke, ktorá vlastne neobsahuje lepok, sa toto jedlo výborne hodí aj pre bezlepkáčov.

2-3
porcie
20 minút
tepelná úprava
Kuymak/Kujmak (turecké syrové fondue) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

200 g (alebo gouda)
200 g
100 g
cca 4 dl
3 PL
podľa chuti
Navrch:
troška




Postup

  1. 1

    V panvici rozohrejeme maslo, pridáme kukuričnú múku a chvíľku popražíme. Vlastne urobíme ako klasickú zápražku. Pridáme soľ a zalejeme 4 dl vody. Za stáleho miešania necháme 3-4 minúty pobublať. 

  2. 2

    Následne pridáme oba syry a stálym miešaním ich necháme rozpustiť. Syry sa musia celkom rozpustiť a máme dostať celkom hladkú hmotu, ktorá sa poriadne naťahuje😉😅 Napokon na vrch pokladieme pár kúskov masla a necháme ho rozpustiť. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video.

    Kuymak/Kujmak (turecké syrové fondue) (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kujmak podávame s chlebom alebo pečivom, ktoré si namáčame rovno do panvice🙂 Výborne sa k nemu hodí aj opečený chlieb natretý cesnakom. Prajem dobrú chuť!

    Kuymak/Kujmak (turecké syrové fondue) (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Díky za receptík s videem, kujmak tak vidím naživo. Už to vidím, jak si popálím zobák... Obdivuji tvoje šikovné ruky a také šikovnou varechu. Krásná práce, skvělý výsledek.
farbuska
Fíha, to vyzerá ako veľmi dobré a pritom prípravou ľahko zvládnuteľné jedlo! Najmä s tou cesnakovou hriankou. K tomu čerstvá alebo aj nakladaná zelenina. Vďaka za recept, ktorý veľmi rada použijem. :)
cesminaz
@terinka 🥰dakujem @haji 🙂 dakujem za pochvalu, som rada že sa páči @hrusticka76 to žial neviem povedať, robievam to jedine s kukuričnou. Kukuričná múka sa dá kúpiť fakt už skoro v každom obchode🙂 @farbuska som rada, že jedlo zaujalo🙂 Ano s tou cesnakovou hriankou je to fantasticky chutné! Verím, že skúšku určite neolutuješ. Pekný deň všetkým.
sobon
Cezminka mila, ja som to skusala a cele zle, vobec sa mi to nespojilo, neviem kde som spravila chybu, asi som nemala dobry eidam alebo co, skoda…
cesminaz
@sobon (29.8.2022 20:58)

Ahoj @sobon 🙂
Neviem si predstaviť prečo. Išla si presne podla videa? Lebo vo videu ovela lepšie všetko vidíš než len tu v texte. Ak si všetko tak robila ako ja, a aj to hneď od začiatku vyzeralo ako vo videu, tak sa ti to malo podariť😕 Mozarellu si dala? Lebo treba obidva syry, inak sa to tak nespojí a nebude tak naťahovať. Ak si dala, tak syrmi to podla mňa nebude. Tipovala by som na kukuričnú múku. Možno si ju dlhšie pražila na tom masle než bolo treba. Keď kukuričnú múku dlhšie pražíš, tak ona aj keď dáš vela vody, tak ona sa tak rosypkáva, zrnká sa viac vysušili a viac sa oddelujú🙂 Viem, lebo robievam helvu z kukuričnej múky a tiež tú múku vtedy dlhšie pražím. Neviem no, trocha ťažko takto tipovať🙂 Ale je mi to fakt úprimne lúto, lebo je to výborné jedlo. Možno raz sa znova odhodláš a podarí sa. Vdaka pekne za tvoj komentík a skúsenosť. Pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia