Kuskusáčiky

andiss - fotkaandiss, 12. augusta 2014
Kuskusáčiky
Foto: andiss

Približne podobné recepty, v ktorých sa nachádza kuskus. Stačí zaliať horúcou vodou či vývarom, nechať pár minút prikryté pre zväčsenie objemu, dochutiť koreninami, zeleninou Zobraziť celý popisPribližne podobné recepty, v ktorých sa nachádza kuskus. Stačí zaliať horúcou vodou či vývarom, nechať pár minút prikryté pre zväčsenie objemu, dochutiť koreninami, zeleninou a hlavné jedlo či prílohu máme na svete. Ide to aj na sladko, avšak moje variácie sú na slaný spôsob:)) Suroviny k obrázku č.3 dám rovno do postupu, keďže mi nešli pridať ďalšie kolonky, aj keď som na ti klikala...

Suroviny

Kuskus italiana - obr.č.1:
50 g
1/2 šálky
 na dochutenie
55 g
podľa chuti
Kuskusový šalátik - obr.č.2:
50 g
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Kuskus zalejeme do misky vývarom a prikryté necháme postáť tak 10 minút. Zatiaľ si nakrájame papriku, paradajku, zopár olív a syr. Kuskus môžme ešte dochutiť spomínanou mletou paprikou, spojíme so zeleninou a preložíme na tanier. Na vrch dáme kúsky balkánskeho syra a vychutávame.

    Kuskusáčiky  - obrázok 1
  2. 2

    Ľahký obed či dokonca aj večera. Kuskus opäť zalejeme vývarom, prikrytý necháme 10 minút. Na rad prichádza tuniak, ktorého scedíme. Zeleninu nakrájame na ľubovoľné tvary. V mise zmiešame s napučaným kuskusom a tuniakom. Premiestnime na tanier, podávať môžme aj s jogurtovým dipom ochutený cesnakom a bylinkami ;)

    Kuskusáčiky  - obrázok 2
  3. 3

    No a posledný obrázok si vyžaduje aj ingrediencie ako:
    kuskus
    vývar
    červená mletá paprika
    cesnak
    paradajka
    šampióny
    balkánsky syr
    olivový olej
    semiačka
    Do tretice zalejeme kuskus ako na predchádzajúcich receptoch. Na panvičku dáme olivový olej a podusíme si nakrájané šampióny s paradajkami. Takých 10- 15 minút tejto mase na dusenie stačí. Stiahneme z ohňa a dochutíme cesnakom. Dochutiť treba aj kuskus a to mletou červenou paprikou. Pridáme ho k podusenej zeleninke na panvičku, spojíme, premiešame. Na vrch nalámeme balkánsky syr a dozdobíme semiačkami.

    Je na vás, ktorý z týchto rýchlych receptov vyskúšate. Avšak či už budete v núdzi, čo navariť alebo sa vám nebude chcieť veľmi vystávať pri sporáku, tieto recepty vám určite pomôžu a zasýtia.

    Kuskusáčiky  - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia