Lososový steak

Kuskus s cviklou k lososovému steaku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa rozkrojíme na štyri rovnaké steaky, osolíme, okoreníme mletým korením a pridáme najemno nasekaný tymian, na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme po oboch stranách asi dve minúty a potom na slabom plameni dopekáme ešte 10 minút.
  2. Kuskus zalejeme 400 ml vriacej osolenej vody, prikryjeme a necháme odložené bokom, aby kuskus napučal. Červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom pripravenú repu, pridáme kryštálový cukor, soľ a mleté čierne korenie.
  3. Repu premiešame s kuskusom spolu na panvici, pridáme najemno nasekaný koriander, hobliny parmezánu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a mletým korením.