Lososový steak
Lososový steak

Kuskus s cviklou k lososovému steaku

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
Kuskus s cviklou k lososovému steaku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
Kuskus:
150 g
150 g
20 g
5 g
50 g (hobliny)




Postup

  1. 1

    Lososa rozkrojíme na štyri rovnaké steaky, osolíme, okoreníme mletým korením a pridáme najemno nasekaný tymian, na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme po oboch stranách asi dve minúty a potom na slabom plameni dopekáme ešte 10 minút.

  2. 2

    Kuskus zalejeme 400 ml vriacej osolenej vody, prikryjeme a necháme odložené bokom, aby kuskus napučal. Červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom pripravenú repu, pridáme kryštálový cukor, soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Repu premiešame s kuskusom spolu na panvici, pridáme najemno nasekaný koriander, hobliny parmezánu a dochutíme limetkovou šťavou, soľou a mletým korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia