Kurozajac
Autor receptu: martina34
Táto príprava je jednoduchá, no mäsko je veľmi chutné.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na kocky, králika môžeme odkostiť. Pripravíme si marinádu z medu, sójovej omáčky, roztlačeného cesnaku, horčice, korenín a celú zmes dôkladne primiešame na mäso. Najlepšie je, keď mäso je v marináde celú noc alebo aspoň 2 hodinky, aby prešli chute do neho.
- Nakrájame si cibuľu a necháme ju postáť 10 munút. Pripravíme si hrniec, najlepšie titánový s pokrývkou, na dno dáme olivový olej a keď je olej horúci pridávame mäso, ktoré zprudka opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a prikryjeme pokrývkou a mäsko dusíme cca 20 minút. Ničím nepodlievame, pustí svoju šťavu, a ani nezahusťujeme.
- Po dokončení môžeme podávať so zeleninovou ryžou a tí, ktorí delia, si môžu k tomu dať kopu zeleniny, ľadový šalát, uhorku, papriku, paradajku....