Šošovicová polievka
Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Autor receptu: soni2811
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na veľmi chutnú, výdatnu a možno aj
celkom zdravú polievočku, ktorá isto zahreje a zasýti.
Postup
- Šalotku, zázvor a cesnak nadrobno nasekáme.
- Mleté mäso zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme (odporúčam biele korenie). Následne z mäska vytvarujeme guľky veľkosti menšieho vlašského orecha. Na troche oleja guľky osmažíme z každej strany, sme pritom opatrní, aby sa nám guľky nerozpadli.
- Následne guľky vyberieme, no výpek ponecháme.
- Premyjeme beluga šošovicu, netreba ju namáčať, ale môžete, ak samozrejme chcete.
- Do veľkého hrnca s výpekom z guliek pridáme šalotku, následne zázvor. Keď cibuľka zosklovatie pridáme podľa chuti chilli a kurkumu. Stále miešame, aby nič neprihorelo. Pridáme cesnak. Vznikne nám taká pasta, ktorú rozriedime troškou vody...
- Malo by to vyzerať asi takto...
- Potom pridáme šošovicu.
- Teraz pridáme 2 zeleninové bujóny, ak máte bio domáce, tak super! Palec hore!
- Teraz hodíme nazad guľky, ktoré odpočívali vedľa na tanieri a dolejeme vodou. Pomiešame... Hrniec doplníme vodou tak do trochštvrtín, polievku následne chvíľu povaríme.
- Už sa blížime k finish-u. Uvaríme si slovenskú ryžu.
- Umyjeme a natrháme kučeravý kel.
- Odšťavíme citrón.
- Do misky si dáme uvarenú cestovinu, kel a zalejeme polievkou s mäsovými guľkami, dochutíme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!