Šošovicová polievka

Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou

Autor receptu: soni2811

Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na veľmi chutnú, výdatnu a možno aj celkom zdravú polievočku, ktorá isto zahreje a zasýti.

Suroviny

Postup

  1. Šalotku, zázvor a cesnak nadrobno nasekáme.
  2. Mleté mäso zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme (odporúčam biele korenie). Následne z mäska vytvarujeme guľky veľkosti menšieho vlašského orecha. Na troche oleja guľky osmažíme z každej strany, sme pritom opatrní, aby sa nám guľky nerozpadli.
  3. Následne guľky vyberieme, no výpek ponecháme.
  4. Premyjeme beluga šošovicu, netreba ju namáčať, ale môžete, ak samozrejme chcete.
  5. Do veľkého hrnca s výpekom z guliek pridáme šalotku, následne zázvor. Keď cibuľka zosklovatie pridáme podľa chuti chilli a kurkumu. Stále miešame, aby nič neprihorelo. Pridáme cesnak. Vznikne nám taká pasta, ktorú rozriedime troškou vody...
  6. Malo by to vyzerať asi takto...
  7. Potom pridáme šošovicu.
  8. Teraz pridáme 2 zeleninové bujóny, ak máte bio domáce, tak super! Palec hore!
  9. Teraz hodíme nazad guľky, ktoré odpočívali vedľa na tanieri a dolejeme vodou. Pomiešame... Hrniec doplníme vodou tak do trochštvrtín, polievku následne chvíľu povaríme.
  10. Už sa blížime k finish-u. Uvaríme si slovenskú ryžu.
  11. Umyjeme a natrháme kučeravý kel.
  12. Odšťavíme citrón.
  13. Do misky si dáme uvarenú cestovinu, kel a zalejeme polievkou s mäsovými guľkami, dochutíme citrónovou šťavou. Dobrú chuť!