Kuriatko na mede
Autor receptu: lenkagalbi
lebo sa to k sebe nenormálne hodí :)
20 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Polorozmrazené kura očistíme a naporcujeme. Ak je na kurati hrubá koža túto odstránime až na mäso.
- V hlbšom pekáči si pripravíme medovú marinádu. Nalejeme olej na vyplnenie dna ( ak by bolo málo neskôr dolejeme, takisto môžme použiť aj olivový olej). Do oleja dáme za dve poriadne polievkové lyžice medu, lyžicu kečupu a lyžicu a pol horčice. poriadne zamiešame aby sa med a olej pekne spojili. Nakoniec pridáme rôzne koreniny typu pečené kura, gyros alebo bylinky. Moc nesolíme a pridáme aj mleté čierne korenie. Môžme trochu zriediť horúcou vodou. Naporcované kura namočíme do marinády a dáme do chladničky na celú noc.
- Kura pečieme zhruba hodinu a pol a čo najčastejšie polievame marinádou. Najlepšie by bolo keby aspoň polovica kurčaťa v marináde "plávala". Podávame s ryžou, ktorú polejeme marinádou a s kompótom.