Zavárané huby

Kuriatka zavárané naslano

Autor receptu: eruska25

Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď mám možnosť, snažím sa uchovať ich ako čerstvé na zimu, buď ich zaváram na sladkokyslo alebo na slano.

3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuriatka očistíme, nakrájame, dobre opláchneme a povaríme ich 3 minútky vo viacej vode. Robím to preto, aby sa ich do pohára viac zmestilo.
  2. Scedené kuriatka naplníme do menších pohárov. Do každého pohára prisypeme soľ, do 3,5 dl pohára kopcom kávovú lyžičku. Keď je pohár menší, samozrejme menej soli. Zalejeme prevarenou vodou, zaviečkujeme a sterilizujeme 30 minút.
  3. V zime ich použijem ako čerstvé. Už sú slané, tak opatrne potom so soľou.