Dusené kuracie stehná
Dusené kuracie stehná

Kuřecí stehýnka po myslivecku

rubyrom - fotkarubyrom, 7. februára 2019
Kuřecí stehýnka po myslivecku
Foto: rubyrom
3
porcie
30 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
 (na obalenie)
1 ks
4 strúčiky
 sušený
 sušený
 sušené
1 konzerva
podľa potreby (silný)
asi 1 dl
asi 100 g




Postup

  1. 1

    Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše orestujeme.

  2. 2

    Podlijeme červeným vínem a necháme odpařit, pak přidáme konzervu rajčat, vývar, předem namočené houby, rozmarýn, tymián. Přidáme stehýnka a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem.

  3. 3

    Vývar si dělám domácí a silný, zeleninový i masový - ukládám do sáčků do mrazáku a mám ho stále při ruce, když je třeba.

Diskusia k receptu

haji
Bezvadný receptík, chutné foto, líbí se mi příloha. Moc děkuji za inspiraci!
klukodvody
Také moc pěkné jako vše a servis na výbornou. Někdy se stydím, že to vyfotím tak jednoduše. Ale žena by asi řekla, že jsem se pomátl kdybych chtěl nějaké nové talíře.
boxik
Vyzerá to byť prudko jedlé ,len rozmýšľam prečo myslivecké , mne z toho vychádza že keď myslivec netrafí dobré je aj kurča.
1x haji
izabella929
@boxik , raz som sa opýtala na jednej maďarskej stránke autorky receptu, prečo sa ten zákusok volá ,,Talianske rezy,, dostala som odpoveď : presne preto sa tak volá, lebo prečo sa volajú Francúzske rezy, keď nič tam nie je francúzske...tak isto ako v Segedínskom guláši..
boxik
@Izabella929 (8.2.2019 14:43)

Nič to nemení na tom že ak je niečo myslivecké tak by to mala byť o divine, mimochodom som myslivec či po našom poľovník a tak si môžem aj zavtipkovať na náš účet , inak to evokuje neúspešný lov , ale to by musel mať niekto aspoň trochu zmysel pre humor a nehrať sa na chytrého.
dormella
Pollo (coniglio) alla cacciatora - Kure (kralik) po myslivecku, je prastary italsky, lidovy recept, puvodem z Toskanska  lorenzovinci.it/magazine/ricette/pollo-alla-cacciatora-...

Po myslivecku asi proto, ze obsahuje podobne bylinky a ingredience, ktere se v Italii pouzivaji i pri priprave divociny, tedy az na to kure (kralika).
Nemylim-li se, existuje podobny recept i v ceske kuchyni a to kure (kralik, veprove, hovezi) na divoko, po myslivecku atd.
Pochopitelne, tezko z kurete udelame bazanta o tom zadna, ale plus/minus vune koreni nam da neco jako cichovou iluzi, ze tomu tak je.
pivonka
Mne sa recept veľmi páči a že na poľovnícky spôsob - prečo nie? Sú tam huby, víno... Kedysi dávno môj otec, tiež poľovník, keď nič nestrelil, aspoň trochu húb doniesol. Len sa chcem spýtať - 6 ks stehná - asi myslíš dolné (podľa fotografie)?
haji
@Boxik (8.2.2019 14:34)
Pořád lepší takto "trefit" kurča, než v lese "chytit vlka", ne?! Dobrý je i vtip: "Toho kapra jsi chytil? Ano, chytil. Hodila mi ho prodavačka přes pult!"
pivonka
Včera uvarené a s chuťou zjedené. Vďaka za recept.