Komentáre k receptu:
  • terinka55 - fotkaterinka55 24. júla 2019 o 17:31

    Polievka výborná. Už viackrát som videla pridanie bobkového listu, ja nedávam, ale je čas vyskúšať :-)
    @zareaguj
     1x haji
  • rubyrom - fotkarubyrom 24. júla 2019 o 17:57

    @Terinka55 (24.7.2019 17:31)

    Vím, že ho každý nedává, ale mi ho máme rádi.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 25. júla 2019 o 18:36

    @Terinka55 (24.7.2019 17:31)

    Ja dávam aj 3 ks bob. listov do slepacej, kuracej, hovädzej polievky, ale aj do inýh: hŕstková, rajčinová, zeleninová, gulášová, fazuľová ap. Myslím, že, patrí do každej polievky, bez výnimky. :-)
    @zareaguj
     1x terinka55
  • evanaaa - fotkaevanaaa 25. júla 2019 o 21:01

    Bobkový list dávam len do niektorých mliečnych omáčok nakyselo, do polievok nie....ešte mi nikto nevysvetlil (aj som sa pýtala tu), prečo sa má dávať, aký má význam napríklad vo vývare? Ten predsa nemá byť kyslý...? Ja som teraz robila morčací vývar vo veľkom hrnci, veľa mäsa aj zeleniny, bez bobkáča.
    @zareaguj
     1x hubata
  • rubyrom - fotkarubyrom 26. júla 2019 o 19:08

    @Evanaaa (25.7.2019 21:01)

    Bobkový list dodá vývaru chuť a vůni, máme to moc rádi a vůbec není vývar po bobkáči nakyslý. Ale každé má jiné chutě, takže chápu, že to někdo nemá rád.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 26. júla 2019 o 21:12

    @Rubyrom , ďakujem, takže vylepší chuť aj vôňu? Nieže by sme ho nemali radi, veď som ho takto ešte neskúšala, ale je aj možné, že nabudúce skúsim a uvidím. Len neviem, koľko asi treba napr. na 3l polievky tých lístkov?
    @zareaguj
     1x terinka55
  • 45678 - fotka45678 26. júla 2019 o 22:05

    @Evanaaa (26.7.2019 21:12)
    Okrem iného,bobkový list je vhodné pridávať do jedál preto,že podporuje trávenie:-) používa sa ako prostriedok na znižovanie usadzania soli v kĺboch, a podpora pri liečbe pankreasu a pečene,takže nielen chuť,ale aj účinok:-) preto isté používaš pri strukovinach,pečení mäsa a pod.:-)
    @zareaguj
     1x rubyrom
  • kimlo - fotkakimlo 27. júla 2019 o 06:28

    Rakúšania dávajú do vyvaru bežne bobkový list, ja tiež.
    @zareaguj
     2x 45678, rubyrom
  • používateľ nemá avatarlailuska 27. júla 2019 o 12:24

    Polievka vynikajúca, ja ešte do cibule "napichám" 4 - 5 ks klinčekov. To ma naučila moja nebohá a zlatá svokra.
    @zareaguj
  • rubyrom - fotkarubyrom 2. augusta 2019 o 19:02

    @Lailuska (27.7.2019 12:24)

    Tu cibuli takto s hřebíčky dávám do rýže, taky dobré!
    @zareaguj
  • rubyrom - fotkarubyrom 2. augusta 2019 o 19:03

    @Evanaaa (26.7.2019 21:12)

    Do 3 l klidně 3 lístky
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist