Kurča pečené s jablkami na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Z času na čas pečiem kurča takto, jeho chuť je iná oproti klasike, kurča je jemnejšie a šťavnatejšie...

6
porcií
25+pečenie minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kurča umyjeme a osušíme kuchynskými utierkami. Nasolíme ho z vonka aj zvnútra, necháme ho stáť pri izbovej teplote asi hodinu. Jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, zbavíme jadrincov. Do kurčaťa vložíme jablká, otvor uzavrieme ihlami, alebo špáradlami.
  2. Kurča orascujeme, vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a podlejeme pivom, pivo Steiger sa mi najviac osvedčilo, aj na zapitie obeda:). Nepodlievame vodou, použila som pekáč veľkosti kurčaťa, napevno prikryjeme a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 160°C.
  3. Počas pečenia ho podlievame vzniknutým výpekom, pečieme pomaly.
  4. Pečieme do mäkka, takmer dve hodiny, keď je mäkké, tak ho odokryjeme, teplotu zvýšime a necháme pripiecť kôrku, ospravedlňujem sa, ale technika zlyhala, nemám foto hotového chodu na tanieri. Podávame z dusenou ryžou. Je to chutná zmena, mäso chutí inak, nasaje chuť piva a jemnosť z jabĺk.