Kurča pečené s jablkami na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Z času na čas pečiem kurča takto, jeho chuť je iná oproti klasike, kurča je jemnejšie a
šťavnatejšie...
6 porcií |
25+pečenie minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup
- Kurča umyjeme a osušíme kuchynskými utierkami. Nasolíme ho z vonka aj zvnútra, necháme ho stáť pri izbovej teplote asi hodinu. Jablká umyjeme, pokrájame na štvrťky, zbavíme jadrincov. Do kurčaťa vložíme jablká, otvor uzavrieme ihlami, alebo špáradlami.
- Kurča orascujeme, vložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a podlejeme pivom, pivo Steiger sa mi najviac osvedčilo, aj na zapitie obeda:). Nepodlievame vodou, použila som pekáč veľkosti kurčaťa, napevno prikryjeme a vložíme piecť do vyhriatej rúry na 160°C.
- Počas pečenia ho podlievame vzniknutým výpekom, pečieme pomaly.
- Pečieme do mäkka, takmer dve hodiny, keď je mäkké, tak ho odokryjeme, teplotu zvýšime a necháme pripiecť kôrku, ospravedlňujem sa, ale technika zlyhala, nemám foto hotového chodu na tanieri. Podávame z dusenou ryžou. Je to chutná zmena, mäso chutí inak, nasaje chuť piva a jemnosť z jabĺk.