Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)

Autor receptu: oravec

Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 170 - 180 °C

Postup

  1. Kurča vypitveme, očistíme, rozdelíme na polovice, osolíme, okoreníme. V pekáči na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na ňu položíme polovičky kuraťa.. Podlejeme časťou vývaru a v stredne teplej rúre (asi 170 - 180°C) upečieme.
  2. Kurča vyberieme, odložíme do tepla a šťavu vyvaríme na tuk, pridáme múku, opražíme do zlatova, zalejeme zvyšným vývarom a smotanou, premiešame, prevaríme a precedíme alebo rozmixujeme ponorným mixerom.
  3. Pridáme nadrobno posekané mandle, celé hrozienka a dochutíme citrónovou šťavou. Kurča pokrájame na porcie, odstránime kosti, na tanieri ozdobíme polovicou broskyne a šľahačkou. Podávame s dusenou ryžou a pripravenou omáčkou