Kurča na pomarančoch

edith - fotkaedith, 26. júna 2015
Kurča na pomarančoch
Foto: edith

Kura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy kuraťa a stále sa snažím vymýšľať a zbierať Zobraziť celý popisKura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy kuraťa a stále sa snažím vymýšľať a zbierať nové inšpiratívne recepty. Grilované kuriatko zbožňujeme všetci a hlavne náš hafan, ktorý vie že mu ostanú kostičky :-). Tento recept asi poznajú mnohí z vás no ja som ho robila po prvý X s takýmto postupom a s určitosťou viem že nie posledný X :-). Mäsko je vnútri šťavnaté, na povrchu chrumkavé a hlavne neodolateľne voňavé.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
5 ks
 na posypanie
1 PL
300 ml
ľubovoľná




Postup

  1. 1

    Kurča si umyjeme a necháme osušiť. Ja som si z kuracích drobkov a krku spravila čerstvý vývar ( nesolila som ho ). Kurča osolíme, posypeme čiernym mletým korením a petržlenovou vňaťou, ( ja som mala drvenú ). Do cca 2 dcl vývaru pridáme štipku mletej škorice a nalejeme na plech, ktorý sme si predtým vytreli trochou olivového oleja no a položíme naň kurča.

    Kurča na pomarančoch - obrázok 1
  2. 2

    1 pomaranč si od šťavíme a zmiešame s 1 PL medu a asi 1 naberačkou vývaru. Túto zmes necháme zatiaľ bokom , nakoľko ňou kurča budeme polievať až pred finálnym koncom pečenia. Do plechu kde už máme kurča si naukladáme umyté a na štvrtinky pokrájané pomaranče. Povrch kuraťa pokvapkáme ešte olivovým olejom.

    Kurča na pomarančoch - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 175-180 stupňov, na dobu asi 35-40 minút. Potom kurča vyberieme od kryjeme alobal a poleje povrch vývarom zmiešaným s medom. Ja som už viac nedolievala vývar na plech nakoľko aj pomaranče pustili šťavu a stačilo to na do pečenie :-). Alobal už naspäť nedávame a vložíme kura naspäť do rúry ešte na cca 15-20 min. Pečieme kým povrch kurčaťa nezačne hnednúť a hlavne rozvoniavať :-).

    Kurča na pomarančoch - obrázok 3
  4. 4

    Ja som prílohu spravila čerstvý zeleninový šalát so špenátom a paradajkami. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
Vyborny recept.Ty si davala stvrtky ja krajam kolieska.Opeceny pomaranc dava tomu vybornu chut.5
1x edith
vybusna
Kura na pomarancoch robievam omackovite....tento sposob urcite vyskusam....paci sa mi.
1x edith