Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta fotorecept

jody - fotkajody, 20. októbra 2010
Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept)
Foto: jody

Kochane sme volali milovanú tetu z Moravy, ktorá varievala fantastickú kyslú kapustu. Nikto takú samozrejme nevie, ale pokúšame sa ju napodobňovať, aj keď si Zobraziť celý popisKochane sme volali milovanú tetu z Moravy, ktorá varievala fantastickú kyslú kapustu. Nikto takú samozrejme nevie, ale pokúšame sa ju napodobňovať, aj keď si to poriadne zjednodušujeme. Ale aspoň názov ostal. :-)

20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Falošná husacina:
Kochanina kapusta:




Postup

  1. 1

    Kura naporcujeme (stehná a prsia, ostatné šup do polievky) a spolu s krkovičkou uložíme na omastený plech. Poriadne posolíme, skôr by som povedala, že až mierne presolíme, soľ nám totiž vytiahne horkosť z piva. Posypeme poriadnou dávkou kmínu a podlejeme celým čiernym pivom. Pri izbovej teplote necháme polhodinku odpočívať.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šupneme do trúby a pomaličky pečieme za občasného polievania výpekom.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po hodinke je kura upečené, tak ho vyberieme von a necháme v teple na trúbe. Krkovičku, ee, husovičku pečieme ďalej až do mäkka.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a nakoniec vrátime kura k bravčovému a poriadne spolu zapečieme.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým v kastróli opekáme cibuľu. Keď je do sklovita, zasypeme lyžicou cukru a lyžicou rasce a opekáme ďalej.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme nepremytú kyslú kapustu aj so šťavou a udusíme do mäkka.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V rajničke v horúcej masti necháme vytopiť na drobné kocečky nakrájanej obyčajnej údenej slaniny, pridáme tiež nadrobno cibuľky a necháme upražiť. Potom zasypeme trochou múky, popražíme, zalejeme trochou vody, pridávame zemiakové cesto v prášku a uvaríme niečo ako hustý bešamel, ktorý nakoniec ochutíme soľou a riadnou dávkou čierneho korenia. Originál je samozrejme zo surového nastrúhaného zemiaku, pri ktorom treba stáť a neustále miešať, kým sa nerozvarí, ale to akosi nezvládame. Teda ja. :-)

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vmiešame do udusenej kapusty a necháme len prehriať.

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a nakoniec len servírujeme. Každému koľko vládze. :-) Dobrú chuť!

    Kurahus, Husovička a Kochanina kapusta (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hobbykoch
zaujimavy recept..robim takto iba kurca na ciernom pive a ako prilohu strapacky s kyslou kapustou..je to tiez zaujimave spojenie chuti...
používateľ nemá avatar
isa
isa
Kapustu na slaninke zahustenú zemiakom robievam k pečenému diviačikovi,je výborná,ale bez múky a polotovarov.
coldbery
Ja mám rada kurča a manžel pivo...takže to spojím a budeme asi obaja spokojní.....:-))) vyzerá to fajnovo....
sjuz
zaujímavé, hlavne tá príloha:), tiež robievam mäso s rascou a pivom, akurát včera som piekla morčacie horné stehná takto...aj so salninkou..mňam!
garanco
Veľmi zaujímavé, pekne urobené a nafotené, pridávam si to do KK!
torticka
Toto je taká dobrota, že som vyhladla a idem sa najesť.
garanco
Dnes som tento recept vyskúšala, bola to výborná pochúťka! Ďakujem zaň! Ale od 7. bodu som si to trochu zjednodušila. Asi do 2 dl vody som dala variť na jemnúčko postrúhaný veľký zemiak- tak to robievala moja mama, krátko som povarila, a potom som to spojila s kapustou, papali ju aj detičky.
hannah22
vďaka za výborný recept skúsim (budem mať remeselníkov) a určite zostane aj pre nás dvoch, teším sa .... :))
alzbetka2
super receptík, vyskúšala som, chutil nám, ďakujem za spestrenie jedálnička




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia