Kuracie mäso

Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu. So zeleninou, niekedy sa pridáva pečená paprika, niekedy syr feta, alebo na konci vajcia na oči. /momentálne nedostatkový tovar-takže vajcia nie sú :-)/ Mäso nemusí byť len kuracie môže sa použiť taktiež bravčovina. Čo však je najzaujímavejšie, že do tohoto jedla sa dá použiť napríklad pečené mäso z predošlého dňa, ktoré sa nezjedlo :-)

2
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame cibuľu, cesnak aj mrkvu. Uložíme do zapekacej misy a pridáme mäso osolené, okorenené a zatiahnuté na panvici, resp. ak je mäso z predošlého dňa už je predpečené, tak zeleninu necháme chvíľku podusiť na panvici.
  2. Na mäso nalejeme rajčinovú zmes posypeme oreganom, troškou cukru a soli a upečiem v rúre /piekla som v teplovzdušnej na 200 °C/ cca 30 - 40 min. najprv zakryté a potom odokryté. Kým mám čerstvé bylinky zo záhrady používam tie, potom mi musia postačiť aj sušené.