Kuracie závitky so slivkami obalené šálikom z anglickej slaninky

katulik1986 - fotkakatulik1986, 26. februára 2012

Prvá časť receptu je inšpirovaná internet. stránkou o varení a druhá časť je už čisto len moja fantázia a chuť expertimentovať :-)

20 minút
príprava
25-30 minút
na 220 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia naklepeme, osolíme.

  2. 2

    Do hrnca dáme na 2-3 min. povariť sušené slivky v červenom víne (tak, aby boli slivky zakryté) a pridáme 2 ČL oregána. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na vyklepané a osolené kuracie prsia položíme plátkový syr, slivky-koľko sa vojde, urobíme závitky, ktoré prichytíme špáratkami alebo ihlicami a obalíme anglickou slaninkou. Na panvici s olejom opražíme z každej strany, vložíme do zapekacej misy a do výpeku vlejeme červené víno s oregánom, v ktorom sme predtým varili slivky. Necháme prevrieť a polejeme ním závitky v zapekacej mise. Dáme do trúby. 20-25 min necháme piecť zakryté alobalom, odokryjeme a pečieme ešte 5 minút.

  4. 4

    Na záver som si naberačkou do misky vliala časť výpeku, pridala dijónsku horčicu, prisolila, a pridala ešte trošičku šľahačkovej smotany-podľa chuti. každopádne ja som to nepreháňala. rozmiešala a pridala k ostatnej omáčke v zapekacej mise a premiešala. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

helca103
mám rada mäsko s ovocím ......vypadá to veľmi dobre
bombiska
Už len foto je super a čo potom tá degustácia..mňam,dala by som sa pozvať :-)))
tinca
sušené slivky sú príma s mäskom,krásne foto,mňam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia