Kuracie závitky s rebarborou a balkánskym syrom (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Manžel má rád tieto závitky s jablkami a fetou, keďže je však sezóna rebarbory, recept som trochu pozmenila.

5-6
porcií

Postup

  1. Keďže syr je slaný, mäso netreba soliť.
  2. Postup je veľmi jednoduchý: plátky mäsa nevyklepávam, iba ich roztlačím päsťou. Na troške oleja orestujem pokrájanú žltú cibuľu, pridám papriky, polovicu rebarbory a huby a krátko spolu podusím. Na plátky mäsa navrstvím orestovanú zeleninu, posekané čili papričky (množstvo podľa chuti), zakryjem tenkým plátkom slaniny, na slaninu položim hranolčeky syra a surovej rebarbory, ktoré nakrájam z druhej polovice. Trochu surovej rebarbory si ešte nechám.
  3. Zeleninu pevne zabalím do mäsa a závitky vložím do pekáčika. Navrch poukladám na plátky nakrájané šampiňóny a tenké kolieska červenej cibule. Podlejem troškou vody. Pripravím si všetky závitky, ale naraz pečiem iba toľko, koľko plánujeme zjesť, zvyšné dám do chladničky.
  4. Zapekaciu misu zakryjem alobalom. Pečiem 40-45 minút v rúre predhriatej na 180°C. Rebarboru, ktorú som si odložila, pokrájam na trochu hrubšie hranolčeky a rýchlo ich opečiem v panvičke na troche olivového oleja. Pridám ich k hotovému jedlu aj s kúskami syra. Ako príloha je dobrá ryža alebo tarhoňa, pretože mäso a zelenina pustia šťavu.