Kuracie závitky
Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Kuracie stehná vykostíme, naklepeme a osolíme.
- Z mrkvy a cukety za pomoci kuchynskej škrabky vytvoríme pásiky, ktoré položíme na vykostené kuracie mäso. Na ne pložíme trochu bryndze a všetko spolu zvinieme. Čierne korenie rozdrvíme v mažiari a posypeme ním závitky. Vložíme ich do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 160 °C asi na 40 minút.
- Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, primiešame paradajky zbavené šupky a nakrájané na kocky, osolíme a varíme na hustotu ragú. Na záver pridáme nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať. Ako príloha sa hodia maslové šúľance z varených zemiakov, vajíčka, múky a zo soli.
|