Kuracie tacos podľa Nici Wickes

Autor receptu: nazarboncuk

Nici možno poznáte z TV programu "World Kitchen", tacos podľa jej receptu sme si doma veľmi obľúbili. Jednoduché z dostupných surovín. Kvalita foto pokuľháva, fotené mobilom

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a vložíme do vriacej vody, ktorú sme ochutili soľou, guličkami čierneho korenia a bobkovým listom. Stíšime plameň a na miernom plameni necháme prebublávať 30 - 40 minút. Potom ich vyberieme, necháme trošku vychladnúť a prstami natrháme na vlákna (alebo použijeme dve vidličky). Vývar si odložíme na neskôr.
  2. Čili papričky (ja som dala 2 červené väčšie a 2 maličké zelené od dedka z Miletičky-pálive jak fras) opečieme nasucho na panvici takmer dočierna. Vyberieme, odložíme bokom. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu (najskôr cibuľu, potom olej, inak by mohol olej na príliš horúcej panvici horieť - rada od Nici) a prilejeme olej. Opekáme, medzitým nasekáme opečené čili papričky, prihodíme k cibuli. Priamo do panvice nastrúhame paradajky (šupky zostanú pekne v ruke). Posolíme, ochutíme mletým čiernym korením a rímskym kmínom. Pridáme natrhané mäso, podlejeme vývarom z mäsa a spolu všetko podusíme asi 15 minút.
  3. Medzitým si placky ohrejeme - v rúre alebo na panvici (ak sú veľké, môžeme ich prepoliť). Podávame ich s mäsovou plnkou, nadrobenou fetou, čerstvým koriandrom (u nás petržlenová vňať), nejakým šalátom, nakrájanou cibuľou a limetkou. Je to perfektné jedlo pre priateľov, plnka sa dá pripraviť dopredu, medzitým ako sa zohrievajú placky si nachystáte ostatné suroviny k podávaniu a do 10 minút máte perfektné jedlo na stole.