Kuracie stehno s jahodami a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Bol veľmi smutný deň upršaný nálada mizerná. V obchode so zazrel jahody a v tom som mal myšlienku, čo keď ich použijem do jedla. Aj sa tak stalo a veru nebanujem, aspoň na stole zasvietilo slnko. Niekedy stačí človeku tak málo a hneď mu je veselo. Toto jedlo malo premieru, no pri nej neostane. Pri jedení sme och-kali, jaj- kali, tak to bolo dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Jahodový džem som tam zabudol pridať. V tom väčšom pohári mám olej ochutený cibuľou, cesnakom a kapiou. To mi ostalo s minulého varenia.
  2. Čili som krájal na drobno a cesnak na plátky. šampiňóny tiež na plátky.
  3. Mäso umyl a osušil. Potom som osolil a okorenil čerstvo pomletím korením. Nechal chvíľu postať.
  4. Zatiaľ som jahody očistil od okvetia a umyl v sitku. Nechal odtiecť v tom sitku. Väčšiu polovicu som krájal na plátky a zvyšok odložil čo pôjde na tanier.
  5. Na troche oleja som opiekol na panvici mäso s každej strany po štyri minúty. Mäso som dal na bok, prikryl. Nech sa udrží teple.
  6. Do panvice s výpekom som pridal balsamico dressing tak šesť lyžíc PL. ( Chcel som si to pôvodne zarobiť no našiel som čo mi vyhovovalo, tak som to kúpil.) Znovu som panvicu zohrial a pridal do nej čili, cesnak a nechal to chvíľu opiecť.
  7. Teraz som do panvice pridal šampiňóny krájané na plátky. Podlial červeným vínom, zamiešal a prikryl nech sa to chvíľu podusí. Musia pustiť vodu.
  8. Po chvíľke šampiňóny boli hotové. Tak som k nim dal jahodový džem, premiešal a nechal variť nech sa džem rozpustí.
  9. Teraz som do panvice dal krájané jahody. Nechal rozvariť.
  10. Ako sa to rozvarilo, dal som tam smotanu. Za premiešavania znovu nechal rozvariť. Po chvíľke varenia, som panvicu odstavil zo sporáka. Omáčka bola hotová. Ochutnal no čo Vám budem vykladať, báseň. Ohromná.
  11. Počas robenia mäsa a omáčky som si spravil zemiakovú kašu. Mne ta chutila, kto chce môže si dať k tomu aj ryžu. Začal som servírovať na tanier som dal kúsky šalátu mix. ďalej kašu a mäso som krájal na plátky. Medzi mäso som dával jahody, ktoré som odložil bokom. Prilial som tam omáčku a hotovo. Je to mierne kyslasté a hlavné dobré. Ak si to uvarite, tak Vám želám dobrú chuť.