Kuracie stehná vo woku

Autor receptu: marek135

Názov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som videl niečo podobné variť z rýb u mojej rodiny z Pakistanu, podobné to bolo len postupom s pridávaním korenia.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme osušíme okoreníme mčk a soľou a necháme chvíľu postáť. Na rozpálenom oleji si do sklovita opražíme obidve cibule nakrájané na drobno, počas praženia k cibuli pridáme zelené korenie, nové korenie, klinčeky, jadlovec a bobkový list a po pár minútach na štvrťky nakrájané paradajky. Chviľu ešte opražíme a pridáme stehná, dusíme ich prikryté na miernom ohni, sem tam premiešame. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Ešte chvíľu dusíme a keď je tam už málo šťavy dolejeme vriacu vodu, podľa toho koľko omáčky chceme mať. Pred dovarením stehien pridáme zelený hrášok, chvíľu povaríme a zahustíme so zemiakovým škrobom vymiešaným v studenej vode. Chviľu necháme prevrieť a odstavíme. Na úplný koniec dáme nadrobno nakrájanú mätu, premiešame a necháme chvíľu spojiť chute.
  2. Môžeme podávať buď s varenou ryžou alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť!