Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi

Autor receptu: mandarin999

Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú vynikajúce chute, jemnosť, pestrosť a delikátnosť. Viac skvelých receptov na http://www.passionforfood.sk/. P.S. Dávam do pozornosti súťaž o skvelé knižky, ktorú nájdete na fb stránke blogu: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/

4
porcie

Postup

  1. Najskôr si pripravíme marinádu. V miske si zmiešame paradajkové pyré, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájané sušené paradajky a olivový olej. Dochutíme ju soľou, prípadne čerstvo namletým korením. Marinádou potrieme kuracie stehná, ktoré si ešte môžeme popredu nasoliť. Odloźime do chladu.
  2. Zemiaky si umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Pridáme trocha olivového oleja, rozmarín, celé strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou a poriadne premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Kuracie stehná dáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech. Pridáme k nim na štvrťky pokrájanú šalotku a plátky masla. Pečieme cca 30 min. pri teplote 200 °C. Ja som piekla kuracie stehná zároveň so zemiakmi v jednom plechu.
  4. Jogurtový dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate. Dochutíme soľou, prípade čerstvo namletým korením.
  5. Jedlo stačí už len naservírovať a dozdobiť čerstvými výhonkami.