Kuracie stehná so šípkovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Takto urobené kuracie stehna je zmena zabehnutom rytme pečenia je to sladkastá chuť. Ako napísal jeden pán na Vareche prvý krát je to prvotina a na tretí krát je to starý rodinný recept. Takže takto aj tento recept vznikol, keď som potreboval spotrebovať šípkový lekvár.

4
porcie
30 minút
príprava
100-120 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme si kurací vývar ja som odrezal časti od chrbta, lebo to boli kuracie štvrte. Tie som s cesnakom a cibuľou dal vyvariť plus soľ a vegeta.
  2. Kuracie stehna som nasolil a posypal s korením na divinu. Nechal asi pol hodinu postať nech mäso nasiakne.
  3. Teraz som si pripravil šípkový lekvár, sojovú omáčku sladkú a ostrý kečup.
  4. Podla množstvá napísaného v surovinách som v miske tieto tri suroviny zmiešal spolu. Túto zmes som perkom natrel celé stehna a dal zatiaľ na tanier.
  5. Na pekáč ktorý pôde do rúry som očistenú cibuľu nakrájal na kolieska a vyložil ňou dno pekáča.
  6. Na cibuľu som ukladal natreté stehna na každé dal plátok slaniny a pár plátkov cesnaku. Okolo stehien som ukladal nakrájanú papriku.
  7. Tak som poukladal všetky stehna prikryl vrchnákom, zalial vývarom do 1/3 mäsa a dal piecť do rúry na 170°C na 100 - 120 minút. Podľa typu rúry. Viac som sa o to nestaral. Pozrel som to až po 110 minútach.
  8. Počas pečenia so si uvaril zemiaky vodu zlial pridal maslo a riadne premiešal. Viac som do nich nedával nič, nechcel som aby prerazili chuť mäsa. Po prvom otvorení pekáča som zajasal nádhera hotovo. Dostatočne upečené a mäkké.
  9. Stehna som preložil na tanier a výpek mixoval tyčovým mixérom, bola z neho omáčka dostatočne hustá.
  10. Ide sa servírovať. Úvodný obrázok som som mal bez omáčky, len som k tomu použil slivkový kompót pýtal sam k tomuto jedlu. Toto jedlo je sladkej a pikantnej chuti. Takže želám dobrú chuť ak sa niekto rozhodne pre tento typ jedla. Dá sa tak pripraviť bažant, perlička a iné. A ešte foto z omáčkou.