Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Taký môj výmysel, omáčka inšpirovaná Zdeňkom Pohlreichom
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostené kuracie stehná som prekrojila na polovice a naložila do marinády z oleja, octa, saturejky a chilli a nechala cez noc v chladničke
- Na druhý deň som ich osolila, uložila do pekáčika, pridala som aj marinádu a podliala trochou vody
- Najskôr som piekla pol hodinu zakryté na 200°, aby stehná zmäkli, vybrala som pekáč z rúry a posypala som rascou
- Na mäso som uložila plátky slaniny a vrátila som piecť odokryté asi na 20 min.
- Vybrala som pekáč, odobrala som z výpeku do kastrólika asi 4 naberačky výpeku, pekáč som ešte vrátila do rúry, kým urobím omáčku, teda asi na 5 min., kastrólik som dala na platničku, pridala som cesnak a korenie podrvené v mažiari a chvíľu som to restovala
- Keď už to začalo pekne voňať, priliala som víno, opatrne, lebo to prská, brusnice a redukovala som par minút, trošku som dosolila
- Stehná a slanina zatiaľ chytili peknú farbu
- Na tanier som dala ryžu, stehná so slaninou a podliala som trochou omáčky