Kuracie stehná so saturejkou a chilli a omáčka trochu nadivoko (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Taký môj výmysel, omáčka inšpirovaná Zdeňkom Pohlreichom

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná som prekrojila na polovice a naložila do marinády z oleja, octa, saturejky a chilli a nechala cez noc v chladničke
  2. Na druhý deň som ich osolila, uložila do pekáčika, pridala som aj marinádu a podliala trochou vody
  3. Najskôr som piekla pol hodinu zakryté na 200°, aby stehná zmäkli, vybrala som pekáč z rúry a posypala som rascou
  4. Na mäso som uložila plátky slaniny a vrátila som piecť odokryté asi na 20 min.
  5. Vybrala som pekáč, odobrala som z výpeku do kastrólika asi 4 naberačky výpeku, pekáč som ešte vrátila do rúry, kým urobím omáčku, teda asi na 5 min., kastrólik som dala na platničku, pridala som cesnak a korenie podrvené v mažiari a chvíľu som to restovala
  6. Keď už to začalo pekne voňať, priliala som víno, opatrne, lebo to prská, brusnice a redukovala som par minút, trošku som dosolila
  7. Stehná a slanina zatiaľ chytili peknú farbu
  8. Na tanier som dala ryžu, stehná so slaninou a podliala som trochou omáčky