Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Horné kuracie stehná som vykostila, z kostí, trupu a zeleniny som dala variť vývar. Sušené huby som večer namočila do vody
  2. Ráno som urobila marinádu a naložila do nej stehná, nesolila som a dala do chladničky
  3. Dala som pomaly variť huby asi na 20 min.
  4. Poď ho na plnku: rožky som pokrájala, pridala som huby aj s vodou, trochu uvarených húb som si odložila na redukciu. Keď sa to vychladlo, pridala som vajcia, soľ, rascu a vňať, pridala som ešte trochu vývaru, vznikla masa nevábnej farby (suchohríby fajne farbia)
  5. Mäso som osolila, dala do pekáča, podliala som vývarom a dala piecť na 200° na 40 min., piekla som odokryté
  6. Do rúry som pridala aj plnku na pekáčiku, dala som na ňu trochu masla
  7. Kým sa pieklo, uvarila som ryžu a urobila šalát z rukoly a paradajky. Asi 10 min. pred dopečením som odobrala z výpeku do woku, vrátila som tam odložené huby, pridala som trochu vývaru a naložené huby
  8. Začala som redukovať
  9. Za pár minút to vyzerá lepšie, pridala som rascu a trochu soli
  10. Hotovú redukciu som odstavila a pridala som maslo
  11. Mäso aj plnka sú upečené, mäso som zabudla odfotiť
  12. Na tanier som dala ryžu, stehno, kus plnky a redukciu