Kuracie stehná s hubovou plnkou a hubovou redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zasa som experimentovala. Huby som použila suchohríby a masliaky.
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Horné kuracie stehná som vykostila, z kostí, trupu a zeleniny som dala variť vývar.
Sušené huby som večer namočila do vody
- Ráno som urobila marinádu a naložila do nej stehná, nesolila som a dala do chladničky
- Dala som pomaly variť huby asi na 20 min.
- Poď ho na plnku: rožky som pokrájala, pridala som huby aj s vodou, trochu uvarených húb som si odložila na redukciu. Keď sa to vychladlo, pridala som vajcia, soľ, rascu a vňať, pridala som ešte trochu vývaru, vznikla masa nevábnej farby (suchohríby fajne farbia)
- Mäso som osolila, dala do pekáča, podliala som vývarom a dala piecť na 200° na 40 min., piekla som odokryté
- Do rúry som pridala aj plnku na pekáčiku, dala som na ňu trochu masla
- Kým sa pieklo, uvarila som ryžu a urobila šalát z rukoly a paradajky. Asi 10 min. pred dopečením som odobrala z výpeku do woku, vrátila som tam odložené huby, pridala som trochu vývaru a naložené huby
- Začala som redukovať
- Za pár minút to vyzerá lepšie, pridala som rascu a trochu soli
- Hotovú redukciu som odstavila a pridala som maslo
- Mäso aj plnka sú upečené, mäso som zabudla odfotiť
- Na tanier som dala ryžu, stehno, kus plnky a redukciu