Kuracie stehná s horčicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: katarina22
Recept schválne uvádzam bez prílohy, pretože i ja som robila viac príloh... každému podľa
jeho chuti... :) Jednoduchý recept, pre inšpiráciu :)
2 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si mäso. Kuracie stehná som mierne osolila a okorenila. Na panvici som si rozohriala olivový olej a prudko som stehná upiekla. Následne som ich povyberala a dala zapiecť do rúry. Stehná som podliala zeleninovým vývarom.
- Do výpeku zo stehien som pridala asi 50 g masla, na tom som do sklovita opražila cibuľku. Keď bola cibuľka krásne zlatá, pridala som 2 ČL dijonskej horčice a 0,5 dcl bieleho vína. Necháme chvíľu prevariť a odstavíme. (ja som si omáčku rozmixovala dohladka)
- Ako jednu z príloh som si pripravila zeleninu na masle. Keďže každý má iné chute, je na ňom , akú zeleninu si zvolí. Ja som si vybrala kaleráb , mrkvu, petržlen. Tie som si nakrájala na tenké, ale širšie pásiky a dusila som ich na masle. Po chvíli som pridala trošičku zeleninového vývaru a dusila. Nebudem vám písať koľko, pretože niekto má rad chrumkavejšiu zeleninku, iný úplne rozvarenú. :) Pripravila som si aj cviklu, ktorú máme veľmi radi, nastrúhanú , na trošičke masla, podliata vývarom.
- Po upečení stehien, som ich vybrala z rúry a vložila do omáčky, ktorú som mala odstavenú. Krátko som to nechala na ohni, aby sa chute prepojili, pridala maslo na zjemnenie omáčky .
- Zemiaky, ktoré som si dopredu uvarila vcelku a so šupkou, som si nakrájala na kolieska, osolila a opiekla na masle .
- A keďže máme skutočné radi veeeeľa veľa zeleniny, nakoniec som ešte narýchlo uvarila brokolicu.
- Dobrú chuť :)