Kuracie stehná plnené cesnakovo-cibuľkovou plnkou

owlann - fotkaowlann, 8. novembra 2014

Potenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, čo majú radi a zároveň niečo celkom iné, Zobraziť celý popisPotenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, čo majú radi a zároveň niečo celkom iné, čo ešte nejedli. Inšpiráciu som získala z receptov Lidl http://kuchynalidla.sk/product/pecene-kurca-s- cesnakom-cibulou-a-petrzlenovou-vnatou (aby som nebola obvinená z krádeže autorských práv - HIHI :D )

5
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
2 ks
3 strúčiky väčšie
1 hrsť
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Základ je mať pekné kuracie stehná - mäsité s kožou. Mäso si umyjeme osušíme. Poorezávame zvyšky, ktoré nám tam prekážajú - mne napríklad spodky kože, také tie tukové, mastné blanky. Mäso odložíme bokom, ešte bude plniť svoju úlohu.

  2. 2

    Vyzlečieme cibuľu z tých jej desiatich svetrov - ošúpeme ju a taktiež spravíme to isté s cesnakom. Petržlenovú vňaťku si umyjeme a všetko najemno nakrájame. Premiešame v miske, osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Vezmeme si kuracie prsia a pod kožou plníme pripravenou zeleninou plnkou. Olivový olej si vidličkou vymiešame s koreninami a štetcom potierame naplnené kuracie stehná. Mäso necháme odležať v chladničke cca 2 hodiny.

  4. 4

    Medzitým, ako nám mäso oddychuje v chladničke si dovárame polievočku, slíže alebo chystáme prílohu - ja som zvolila opekané zemiaky a pripravila som zeleninový šalát.

  5. 5

    Mäso vyberieme z chladničky, poukladáme na pekáč a podlejeme vodou - mäso som piekla cca na 200 °C, pričom som ho každých 10 minút vyberala a oblievala výpekom. Po dopečení je mäso mäkučké, koža chrumkavá a cesnakovo-cibuľovo-petržlenová plnka nielen krásne vonia ale dodá mäsu chuť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia