Kuracie stehná pečené na brokolicovo-hubovej plnke

Autor receptu: anina6

Pôvodne som chcela robiť stehná pečené na kyslej kapuste, ale keďže včera som robila halušky s kyslou kapustou, volila som trochu inú verziu dnešného obeda. V mrazáku som mala ešte huby a brokolicu, tak som si trochu zaexperimentovala a výsledok bol veľmi dobrý. Aspoň podľa pochvalného uznania mojej polovičky. Tak nech sa páči, možno vás môj recept osloví.

20 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku a to nasledovne: Na olivovom oleji si speníme cibuľu a k nej pridáme huby prepláchnuté teplou vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme k nim mletú rascu. Miešame a poriadne ich opražíme, na koniec k ním pridáme obvarenú brokolicu, nakrájanú na menšie kúsky. Necháme trochu vychladnúť.
  2. V druhej miske si namočíme 3 plátky celozrného chlebíka, vyžmýkame a spojíme s vychladnutou brokolicovo-hubovou zmesou. Pridáme 1 vajíčko,ovsené vločky a všetko poriadne premiešame, aby sa nám pekne všetko spojilo. Nakoniec už len okoreníme, podľa chuti.
  3. Takto pripravenú plnku vložíme do vymastenej formy, ja používam misku z jenskeho skla, ktorú pokvapkám olivovým olejom. Na plnku už len naukladám kuracie stehná, ktoré si osolím, posypem červenou sladkou paprikou, mletým čiernym korením a na záver pridám sezamové semiačka. Môžme ešte kvapnúť trochu olivového oleja na každé stehno. Keďže nemám vrchnák k tejto miske, prikryjem všetko alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  4. Pečieme na 190 stupňoch zakryté asi 50 minút, potom alobal zložím a zapekám už len vrch, prepla som si na horný ohrev rúru a piekla som ešte 15 minút. Ako prílohu som podávala zemiakové pyré a vynikajúci mrkvovo-jablčlkový šalát s posekanými orieškami a kúskami pomaranča. Poviem vám, môj experiment sa vydaril a chutilo vynikajúco.