Kuracie stehná na zelenine - Лесни пилешки бутчета със зеленчуци (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tento recept nie je žiadna veda. Všetko sa robí samé v rúre bez žiadnych komplikovaných operácií. V podstate sa pri tomto varení dá upratovať, žehliť a dokonca aj pracovať v záhradke.

30 minút
príprava
150 minút
na 170 °C

Postup

  1. pripravíme si zeleninu, každý podľa svojho gusta a podľa gusta svojich stravníkov ja mám baklažán, cuketu, celer, petržlen, kaleráb, mrkvu, brokolicu, špargľu, cibuľku a našla som v chladničke aj pár kúskov šampiňónov.
  2. Potom som spravila útok na môj malý bylinkový záhon. Zatiaľ poskromný, ale pomaly sa rozrastá. Našla som, na obr. zľava: Джоджен“- mentha špicatá, petržlen kučeravý, oregano a koriander.
  3. Koreňovú zeleninu som nakrájala na kúsky, pridala som na krúžky nakrájanú cibuľku, uložila som nasolené stehienka /kožou dole/ posypané zmesou byliniek. Zeleninu osolíme a okoreníme čiernym korením. Podlejem vodou, zakryjeme alobalom a dáme dusiť do rúry na 170°C, 60min.
  4. Medzitým pokrájame baklažán, nasolíme ho a necháme odležať. Očistíme cukinu, špargľu a ostatné zeleninky. Baklažán cca po 15 min. umyjeme a vytlačíme z neho vodu. Zeleniny nakrájame a pridáme k nim umyté nadrobno nakrájané bylinky, nadrobno nakrájaný 1 strúčik cesnaku a soľ a dobre zamiešame. Po hodine plech vyberieme a pridáme k stehienkam aj túto zeleninu. Znova zakryjeme a necháme ešte 1 hodinu dusiť pod alobalom.
  5. Nakoniec odkryjeme, stehienka otočíme potrieme maslom a pečieme už odkryté do chrumkava cca 1/2 hodinu na 200°C, ja som na posledných 10min. zapla ešte gril. Napriek tomu že sa jedna zelenina dusila 2 hodiny a druhá 1 hodinu bola al dente, žiadna rozvarená kaša. Ako prílohu som pripravila dusenú ryžu. Komu sa nechce robiť ryža, môže medzi koreňovú zeleninu pokrájať aj zemiaky a má postarané aj o prílohu.