Kuracie stehná

Kuracie stehienka so smotanovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Dnes sme mali tento vynikajúci obed.

4
porcie
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme olej alebo masť. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak, spolu osmažíme.
  2. Na to poukladáme očistené horné kuracie stehná (ja som ich pokrájala na menšie kúsky, my to máme tak radi). Pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, mletú rascu, majorán a soľ.
  3. Zamiešame a necháme zakryté dusiť 10 minút.
  4. Pridáme vodu a dusíme pod pokrievkou ďalších 35 minút.
  5. Keď je mäso mäkké, tak ho zahustíme. Do menšej nádoby dáme múku s vodou, rozmiešame, aby neboli hrčky a vlejeme do hrnca k mäsu a chvíľu povaríme. Potom vlejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania chvíľku povaríme.
  6. A máme navarené.
  7. Podávame s knedľou. V pozadí sú rožteky ochutené škoricou , ktoré som tiež upiekla.