Kuracie stehná
Kuracie stehienka so smotanovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Dnes sme mali tento vynikajúci obed.
4 porcie |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme olej alebo masť. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak, spolu osmažíme.
- Na to poukladáme očistené horné kuracie stehná (ja som ich pokrájala na menšie kúsky, my to máme tak radi). Pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, mletú rascu, majorán a soľ.
- Zamiešame a necháme zakryté dusiť 10 minút.
- Pridáme vodu a dusíme pod pokrievkou ďalších 35 minút.
- Keď je mäso mäkké, tak ho zahustíme. Do menšej nádoby dáme múku s vodou, rozmiešame, aby neboli hrčky a vlejeme do hrnca k mäsu a chvíľu povaríme. Potom vlejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania chvíľku povaríme.
- A máme navarené.
- Podávame s knedľou. V pozadí sú rožteky ochutené škoricou , ktoré som tiež upiekla.