Pečené kuracie stehná

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

Autor receptu: sjuz

Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

15 minút
príprava
120 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.
  2. Kuracie mäso osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme zliatu fazuľu, nakrájaný pór, nakrájanú mrkvu, hlivu na väčšie kúsky a cibuľu na menšie kocky. Kto chce, môže navrch poukladať zopár plátkov slaniny pre chuť.
  3. Podlejeme vínom a vodou tak, aby bola fazuľa ponorená. Posypeme čerstvými bylinkami podľa chuti, ja som dala tymian a rozmarín. Celé pokvapkáme olejom.
  4. Prikryjeme a dáme piecť. Počas pečenia skontrolujeme, keď je fazuľa už mäkká, podľa chuti dosolíme a necháme odokryté chvíľu zapiecť.
  5. Ja som podávala s ryžou podľa Yotama Ottolengiho - so šošovicou na rímskej rasci a koriandri, chrumkavou cibuľkou a čerstvým koriandrom, ale vďaka sýtej zelenine sa môže podávať aj bez prílohy, alebo s čerstvou bagetkou.