Kuracie srdiečka na smotane s estragónom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s tarhoňou.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 80-90 °C

Postup

  1. Kuracie srdiečka som umyla, nechala odkvapkať z vody,...
  2. ...rozkrojila som ich na polovicu, odstránila prípadné krvné zrazeniny, znovu umyla,...
  3. ...a boli pripravené na varenie.
  4. V hrnci na rozpustenej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu,...
  5. ...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, opakovane som ju vydusila až na tuk, podobne ako pri príprave perkeltu, cibuľa sa týmto spôsobom prípravy rozpadne, ochutí a zahustí šťavu. Tento postup som opakovala celkom 3x.
  6. Pridala som čerstvo mleté čierne korenie a cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala, kým sa pekne rozvoňal,...
  7. ...pridala som kuracie srdiečka, restovala som ich za stáleho miešania na prudkom plameni,...
  8. ...kým sa zatiahli do biela, pridala som estragón, premiešala,...
  9. ...priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu, dusila som prikryté pokrievkou...
  10. ...na strednom plameni do mäkka - u mňa 60 minút.
  11. Priliala som sladkú smotanu,...
  12. ...premiešala, nechala len krátko prevrieť, odstavila som z plameňa, po chvíli som osolila a dochutila citrónovou šťavou.
  13. Podávala som horúce s dusenou tarhoňou, posypala som ešte pažítkou.
  14. Ide veľmi príjemné jedlo, jemnej kyslej chuti, ktorú zvýrazní estragón, dobre chutí s dusenou ryžou, s rôznymi cestovinami alebo s kysnutou knedľou.