Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept)
Autor receptu: bogar
nedeľný obedík....podľa môjho nápadu :D
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- na panvicu som si pripravila cibuľku a maslo...
- spolu som to orestovala do penista ...
- pridala som nakrájanú salámu na drobno....
- kukuricu.....
- a kyslé uhorky, všetko som spolu sprudka orestovala....
- pridala som kuracie prsia nakrájané na rezance ... a nechala som mäso obelieť...
- keď sa zatiahlo pridala som kečup , horčicu, vegetu, červenú papriku, čierne korenie... spolu som to orestovala a podliala vodou... prikryla som to a nechala podusiť...
- na konci som to zahustila múkou rozrobenou vo vode, alebo môžete použiť aj solamyl...
- v hrnci som na masle orestovala cibuľu nakrájanú na jemno , popražila ju a pridala slovenskú ryžu...
- prudko som ju opražila kým jemne nezhnedla....
- zaliala som ju teplou vodou a pridala som vegetu,
- prikryla som a nechala ju dusiť až kým sa voda neodparila skoro úplne...
- ochutnala som ju a keď bola mäkká zliala som zvyšnú vodu a jemne premyla ...
- a takto nejako vyzeral dnešný môj výtvor... dobrú chuť....