Kuracie soté s nivou

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 17. marca 2010
Kuracie soté s nivou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

400 g
150 g
200 g
1,5 dl
1 téglik




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíli na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom.

  2. 2

    Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Ak chceme, aby soté bolo menej kalorické, môžeme šľahačkovú smotanu nahradiť bielym jogurtom. Ten sa často využíva najmä v indickej kuchyni. Ázijskú chuť dodá jedlu aj kokosové mlieko.

Diskusia k receptu

mayo1956
je to skutočne výborné. Trochu som ten recept vylepšil: mandľové lupienky jemne osmažíme a plesňový syr pridávam až po zredukovaní sladkej smotany - kocky sú zaručené




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia