Kuracie soté s indickou uhorkou fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 28. augusta 2013
Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept)
Foto: mariamka

Neviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto názvom a hútala, čo s ňou. Chutí nejak medzi tekvicou, Zobraziť celý popisNeviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto názvom a hútala, čo s ňou. Chutí nejak medzi tekvicou, cuketou a uhorkou, ale je dosť húževnatá. Mali sme z nej šalát, keď sa nasolil a postál v kombinácii s červenou kapustou chutil skvele. No, ale to sa minula len chabá časť. Tak ma napadlo upraviť ju za tepla a vyšlo to celkom dobre.

Suroviny

2 ks
1 ks
 také isté množstvo ako mäsa prípadne tekvica, cuketa
 alebo paprika červená
2-3 ks
2 strúčik




Postup

  1. 1

    Takto vyzerá tá obluda už po dvojnásobnom použití, a ešte stále jej je skoro kilo. Neviem, čo s ňou ďalej, ak máte recepty, nápady, sem a nimi :)

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji a bravčovej masti som spenila cibuľu nakrájanú na plátky. Pridala som kuracie prsia nakrájané šikmo na rezance. Osolíme, okoreníme.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mäso popraží, pridáme asi také isté množstvo tej uhorky resp. cukety, tekvice, čo máte.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pre spestrenie farby a chuti aj niečo farebné.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trošku podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, stačí chvíľa, nech sa ten zázrak nerozvarí. Pridala som 2 bobkové listy a poprášila tymiánom, improvizácia :)

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sledujte tú uhorko-cuketu a 5 minút pred záverom pridajte paradajky, tak 2-3, a trošku cukru, ak sú kyslé.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plus dva strúčky cesnaku posekané nadrobno.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A niečo pikantné, dala som polovicu feferónky, preventívne.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    To už sú naozaj minútky, na záver zjemníme maslom.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A posypeme petržlenovou vňaťou.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zároveň som robila hráškovú ryžu, do ktorej som na záver pridala sterilizované šampiňóny a petržlenovú vňať, nech je to pre mojich chlapcov výdatnejšie. Prílohu samozrejme môžete zvoliť podľa seba.

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zvláštne je to uhorkové čudo. Ani uhorka, ani tekvica, niečo medzi. Ale nasala pekne ostatné chute a ostala al dente. Prvý môj experiment s ňou, ale vcelku môžem doporučiť. Nám chutilo, ak máte možnosť, vyskúšajte, prajem dobrú chuť :)

    Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

martinis
kombinácia dusenej cukety a mäsa spolu s niečím pikantným nikdy nesklame, takže zaujímavé to môže byť aj s tou "indickou uhorkou", hoci netuším, kde by som ju zohnal. také relatívne jednoduché jedlo, ktoré chutí takmer všetkým :))
mariamka
@martinis od teba som to necakala, ze ta to zaujme :)) v dobrom :) ved mam chalanov v tvojom veku, resp. starsich a varecha im nic nevravi, ale obcas ich takto "obabrem" :)) trosku mesa a kopa zelenina a ani netusia ako sa stravuju zdravo.. :)
martinis
prečo nie ? síce by som masť vynechal, ale inak moje obľúbené veci - kuracie mäso, paradajky, uhorka, či cuketa, feferónky, paradajky ... niet čo vytknúť, a potvrdzujem, že takto na chlapov treba ! :O))
eviana
@mariamka , klobúk dolu, vymyslela si to super... krásne, farebné, pestré jedlo - záver s cesnakom a feferónkou veľmi chválim, mňam... a to s tým obabraním - si ma pobavila, ale presne viem, o čom hovoríš :)
K indickej uhorke sa asi nedostanem, ale ukladám a s cukinkou to takto podľa Teba isto skúsim... tiež obabrať tých svojich chlapov :)
mariamka
@evianka dakujem :)) od teba naozaj si to vazim, varis krasne, chutne, jedno lepsie ako druhe :)
@martinis :)) mily mlady muz a ozaj skvely kuchar, seriozny sparingpartner. kuchar vs. zurlnalist .. pekna kombinacia :) drzim palce..

kecemis
@mariamka tak toto je urcite velmi dobre, hodne vyskusania. Pekne foto. Len si nabrat trosku. Len okostovat.
ajay
V skutocnosti sa to vola "Lauki" (bottle gourd) - indicka tekvica. V Indii maju vela receptov. Je to vyborne s dal ale mozete uvarit jednoducho ako nas tekvicovy privarok. Recept, ktory ste vymysleli je vyborny napad. Ja robim nieco podobne ale s mletym masom. Inaksie v Indii to nejedia surove. Samozrejme surova zelenina ma najviac vitaminov.
methi
Ja tak ako @ajay a kedysi som z enj robila dcerke klasikcu dynovu omacku, ktoru ma rad moj otec. Da sa pouzit aj do placiek paratha. Nastruhat, ochutit korenim a zmiesat s mukou na cesto. Potom uz len placky valkat a opekat na panvici z oboch stran.
izabella929
Tvoje jedlo vyzerá úplne skvele..) u nás je sot´veľmi obľúbeným jedlom v rôznych kombináciách...pekné na tanieri ako vždy.-)
mariamka
dakujem @kecemis , zabalim ? :))
@ajay @methi dakujem za doplnujuce info, ano, pod heslom "lauki" je uz gugl mudrejsi :) dokonca par receptov vyhodilo, co pod "indicka uhorka" nie, ale ved tymito cuketo-tekvicami sa ziadne jedlo neda pokazit :) a diky aj za tipy na dalsie spracovanie, aj ked sme uz tuto sezonu tekvicovu polievku mali parkrat, bude aj Lauki-ova, moji chlapi ju mozu jeste denne :) a tie placky tiez dobry napad, na sposob nasich zemiakovych alebo paratha, to si pochutime,, :)
vdaka aj @izabellke za milu pochvalu a vsetkym pekny sviatocny den :))
marikafil
Ja túto indickú uhorku alias kalabasu tento rok pestujem, po prvý raz. Najprv rástli len listy ako lopúchy a mala plno kvetov, akurát plody som nevidela, až tu zrazu aha, dva skoro 75 centrimetrové:-) Jeden koniec rastlinky sa vyšplhal po plote a skončil u susedov a aj tam sú plody. Zatiaľ som robila len ako cukinu - plný plech indickej uhorky pokrájanej na mesiačiky, na to zo tri papriky na kúsky a ešte plno rajčín, posoliť, pokoreniť podľa chuti a upiecť,. na záver posypať strúhaným syrom a s tým ešte nechať v rúre zapiecť. nám chutilo.
methi
@mariamka este ma napadlo lauki pouzit do salatu - raita. Nastruhas, das husty jogirt, dochutis korenim, stipkou soli, ked tak nejaku vnat a je hotovo.
mariamka
@methi kvazi salat sme uz mali, ale tak nahrubo, takto najemno na styl tzatziki je dobry napad, dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia