Kuracie slížiky s brokolicovou omáčkou a s ovsennou knedličkou (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
Vhodné od II. fázy Dukanovej diéty :)
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké slížiky, ochutíme koreninami a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť.
- Zatiaľ si pripravíme cesto na knedľu. Do misky pridáme 2 žĺtky, 4 lyžice ovsenných otrúb, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Vyšľaháme 2 bielky do tuhého snehu a zmiešame s hustou masou.
- Misky na zapekanie si vystelieme potravinárskou fóliou a opatrne vlievame cesto.
- Do parného hrnca dáme kuracie mäso, do druhej nádoby zeleninku, a navrh poukladáme mištičky. Dáme pariť na 40 min. Zeleninku po 10 min. vytiahneme.
- Po zaznení gongu vývar prelejeme do hrnca spolu so zeleninkou. Zmixujeme ponorným mixérom, pridáme mlieko zmiešané s kukuričným škrobom, a dochutíme bobkovým listom, sladidlom a octom a omáčka je na svete.
- Z mištičiek pomocou fólie vytiahneme knedlíčky, naservírujeme na tanier, pridáme mäsko a zalejeme omáčkou. Dobrú chuť.
Vhodné na bielkovinovo-zeleninové dni. Podľa počtu lyžíc ovsenných otrúb máme jedlo na 2 dni.